YOGA

SÄG HEJ TILL DIN SJÄL!

Säg hej genom rörelse och vila. När kroppen får tillräckligt mycket av båda delarna mår den bra. Här är yogan unik. Den erbjuder både aktivitet och återhämtning och ser till att vi håller oss i balans. Efter att ha jobbat med hälsa, träning och kroppsterapi i många år har yogan blivit min favorit både bland tränings- och terapiformer. Yogan utgör också en spännande bro mellan mental och fysisk hälsa, som går hand i hand. Ett klarsynt, energiskt och kreativt  sinne bor i en stark, sund och uthållig kropp. Min ambition är att hjälpa dig att upptäcka alla fördelar som yogan ger, och att göra det på ett njutningsfullt, säkert och roligt sätt.

SCHEMA

Under våren och sommaren hittar ni mig här fysiskt:

Onsdagar 19:30 – Yin & Yang Yogastudio, Yang to Yin

Söndagar 16:00 – SATS Alvik, Dynamisk Hatha Yoga


Och här ONLINE från och med juni: 

Måndagar 19.30-20.30 – Yang to Yin

Onsdagar 18.10-19.10 – Vinyasa

Onlineklasserna bokas via följande länk och kostar 95 kr per klass, alternativt 5 ggr för 425 kr.

PT YOGA

Som personlig tränare och yogalärare älskar jag PT Yoga! Oavsett om du är nybörjare och vill lära dig grunderna, eller en van yogi som vill finslipa din teknik, så är en one on one-session en fantastisk investering. Jag fokuserar på säker träning, biomekanik och att anpassa gamla yogapositioner till det vi idag vet om hur kroppen vill röra sig. Under en personlig session går vi även igenom pranayama och hur du kan få ett bättre flöde i ditt andetag. Ett tips om du har svårt att hitta andningen kan vara att boka in en diafragma-release. Läs mer om det under Behandlingar. Jag erbjuder PT Yoga på Yin & Yang Yogastudio i Vasastan och på Sthlm Bootcamp Factory på Kungsholmen. Maila mig så hittar vi en tid som passar!

MIN YOGAFILOSOFI

steeped in gratitude
I rejoice
spirit awakened
a life time changed
for I have dipped my soul in the ocean of yoga

DENA KINGSBERG

Frågar du mig så är yoga helt ärligt talat meningen med livet. Eller åtminstone vägen till ett meningsfullt liv. På yogamattan kan jag njuta, gråta, skrika, skratta, utmana mig, vila och hitta ny kraft. Det är lite grann som en flygande matta som förvandlar hela ens varelse till en bättre version. Jag känner mig aldrig så lugn, glad, lycklig och i harmoni som efter ett yogapass, särskilt tillsammans med andra yogisar. Yogan gör så mycket gott, både för kroppen och för själen. När vi dessutom yogar tillsammans med andra smittar vårt välmående av sig och vi känner större gemenskap med andra människor. Vi är flockdjur, och för mig har det med åren blivit allt tydligare hur viktig flocken, sanghan, är för oss människor.

Kontrasten mellan stillhet och rörelse gör yogan fascinerande. Att vara stilla, hålla ett mantra och fullt ut gå i sig själv är ren och skär läkning. Samtidigt finns det något otroligt helande i att använda kroppen på ett inkännande, medvetet och njutningsfullt sätt. Dock är det minst lika viktigt att röra sig på ett säkert sätt utan risk för skador. Där kommer min bakgrund från dansen och träningsbranschen in, och jag är väldigt glad att jag hittade just Virya-yogan som är så förankrad i biomekanik och vetenskaplig metodik.

Yogan gör mig rätt och slätt till en bättre människa. Jag blir mer uppmärksam på andra, mer empatisk och oroar mig mindre. Att yoga känns bra kan nog de allra flesta skriva under på, men jag som älskar att veta varför, slukar gärna faktaböcker och forskarrapporter som bekräftar yogans alla kognitiva och fysiologiska fördelar. Allra härligast blir det ändå när jag slutar tänka och bara flowar med kroppen, musiken och sammanhanget. Samma känsla vill jag förmedla till dig!

PRENUMERERA PÅ MITT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om workshops, kurser och allt annat spännande jag pysslar med? Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du ett Soulmail i din inkorg en gång i månaden.